Nytt om inbetalningsavier

Observera att denna information endast gäller medlemmar i Malma Backes samfällighetsförening som bor i radhus.

Problemet med de felaktiga avierna har nu lösts. De familjer som hade fått felaktiga avier har nu i dagarna fått nya avier. Om ni inte har fått nya avier så gäller de som kom för cirka 2 veckor sedan. Ni som betalar med autogiro behöver inte göra något. Korrekt fil har skickats från SBC (Sveriges BostadsrättsCentrum) till Bankgirocentralen som hanterar alla autogirobetalningar.

Vad var orsaken till de felaktiga avierna?

Filen som hade skickats från samfälligheten till SBC hade lästs av fel vilket ledde till att alla familjer i radhusen hade fått ett vattentillägg på sina avier.

Hur beräknas de tillägg/rabatterna?

I oktober/november 2012 lästes samtliga vattenmätare av i såväl radhusen som i flerfamiljshusen.Vi gör detta en gång om året. De avlästa värdena för kallt respektive varmt vatten stäms sedan av mot värdena från föregående avläsning (oktober/november 2011). Skillnaden där emellan blir den faktiskt förbrukade vattenmängden.

Under 2012 har ni varje månad betalat för en uppskattad vattenmängd. Uppskattningen är baserad på föregående års förbrukning (oktober 2010-oktober 2011).

Skillnaden mellan den (uppskattade) vattenmängd som ni under 2012 har betalat för och den faktiskt förbrukade mängden regleras på avin för april.

Utifrån den förbrukade vattenmängden under 2012 har vi gjort en ny uppskattning av er förbrukning för 2013. Denna uppskattning leder till ett vattentillägg eller en vattenrabatt under hela 2013 och den rabatt / det tillägg syns på avierna för maj och juni.

Har ni några frågor angående avierna går det bra att kontakta Ing-Mari Lööf på SBC (018-65 64 88). Har ni frågor angående er vattenförbrukning går det bra att kontakta samfällighetsföreningens ordförande Annemieke Ålenius ( Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. ).