Uppdatering om fiberdragningen

fiberkabelArbetet med att dra optisk fiber till radhusen i området har påbörjats. Just nu arbetar man med att dra de rör som fibern sedan ska gå igenom. Som det verkar i dagsläget kommer dessa rör kunna dras i befintlig kanalisation i marken. Det kommer således förmodligen inte behöva grävas några kanaler för fibern.

När detta är slutfört i mitten av maj kommer man föra in fiberkabeln i rören och därefter koppla ihop allt. Runt 21 maj kommer arbetet med att dra in fiberkabeln i radhusen påbörjas. Detta arbete kommer pågå under flera veckor och det inte möjligt att i dagsläget säga exakt när installatören behöver tillträde till respektive hus. Installatören kommer dock kontakta respektive husägare med mer information om när de behöver tillträde.

Installation av extra nätverksuttag i husen kommer genomföras vid ett senare tillfälle. I detta första skede kommer således endast huvudjacket för fiber installeras i anslutning till det första telefonjacket.

Om ni har några frågor går det bra att skriva till Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .