Installation av fiber

fiberkabel

Under april månad kommer arbetet med att installera fiber till samfällighetens medlemmar påbörjas. Arbetet kommer pågå under hela våren och ska vara slutfört senast i slutet av juni!

I enlighet med beslutet på samfällighetens stämma (2011-11-22) kommer nätverksanslutningar installeras hos samtliga medlemmar, utan kostnad för varken medlem eller förening. När nätet är färdigbyggt får varje medlem själva välja om och i sådana fall vilka tjänster som de vill teckna hos Telia. Samfälligheten har inte förbundit sig till några kollektiva tjänster hos Telia förutom ett serviceavtal gällande fibernätet till en kostnad av 3 kronor per hushåll och månad.

I varje bostad kommer ett nätverksuttag installeras i anslutning till det första telefonjacket. Dessutom kommer ett extrauttag installeras i anslutning till telefonjacket i vardagsrummet. I radhus med två våningar kommer det även installeras ett extrauttag på övervåningen. Om möjligt kommer man dra alla kablar i befintliga kanaler inuti väggarna. Om detta inte är möjligt kommer kablarna dras i lister på utsidan av väggen. Om du av någon anledning inte vill ha extra nätverksuttag kan du meddela detta när det är dags för denna installation i din bostad.

Installationen genomförs i två omgångar. Först kommer Skanova dra fiberkabel fram till respektive hus och installera huvudkontakten i anslutning till första telefonjacket i huset. Därefter, vid ett senare tillfälle, kommer NEA Installation AB installera de extra nätverksuttag som ingår i överenskommelsen med Telia. Respektive företag kommer att gå ut med information om arbetet och förslag på en tidpunkt då de kan få tillträde till bostaden. Varje medlem ansvarar själv för att ge installatörerna tillträde till bostaden. Företagen kommer inte ha tillgång till någon huvudnyckel till radhusen. Boende i bostadsrättsföreningen Malma Backes flerfamiljhus kommer få särskild information om hur installationen kommer att ske där och hur installatören kommer ges tillträde till lägenheterna.

Besök malmabacke.se för löpande information om arbetet!

Kontakta samfälligheten på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. om du har några allmänna frågor om fibernätet.

Kontakta Magnus Ottosson på NEA installation AB om du har några frågor om det arbete som kommer att utföras. Han kan nås på telefon 021-154158 eller på e-postadressen Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. .